Doe mee aan de FireProof Quiz!

De donkere dagen komen er weer aan, ‘s avonds gezellig bij de haard, knus op de bank en de kaarsjes aan… een ongeluk met brand zit in een klein hoekje… daarom staat de maand oktober ieder jaar weer in het teken van brandpreventie.

Met de FireProof Quiz willen wij het belangrijke thema ‘brandveiligheid’ extra onder de aandacht brengen. We zoomen in op de brand- en rookwerende oplossingen voor deuren.

Hoe goed bent u op de hoogte? Test nu uw kennis…

Klik op onderstaand filmpje en start de FireProof Quiz!

Vergeet niet na deelname uw gegevens in te vullen voor de gratis veiligheidsattentie.
(De FireProof Quiz actie 'gratis veiligheidsattentie' loopt van 1 t/m 31 oktober 2020. Bij deelname gaat u akkoord met de actievoorwaarden*)

 

 

Brandproef vuurbelasting in de praktijk

Voordat een deurconstructie inclusief alle onderdelen mag worden toegepast in de praktijk moet deze getest worden op ware grootte volgens de geldende norm (in dit geval NEN-EN 1634-1). Dit vindt plaats bij een erkend testlaboratorium. De beelden tonen je de enorme zware vuurbelasting waaraan de deurconstructie wordt blootgesteld.
 

Animatie brandcompartimentering Alprokon

Het doel van het brandwerend maken van deuren is divers. Uiteraard staat het redden van levens met stip op één. Goede (werkende!) brandcompartimentering en gemarkeerde vluchtwegen zorgen hiervoor. Het biedt tijd. Tijd om te handelen, tijd om te blussen, tijd om te vluchten. En, als we de schade kunnen beperken door een goede compartimentering is dit meegenomen! Dat doet u met 30/60 minuten brandwerende deursystemen van Alprokon.

 

De FireProof Quiz actie loopt van 1 t/m 31 oktober 2020.
*Actievoorwaarden m.b.t. de FireProof Quiz, klik hier.