Frits Philips Lyceum-Mavo Eindhoven

Aan de Avignonlaan in Eindhoven nadert de bouw van het nieuwe Frits Philips Lyceum-Mavo langzaam het einde. Het startschot voor de bouw werd begin 2016 gegeven door de broers Frits en Anton Philips, de zonen van de oud-directeur van Philips en de naamgever van de school.

Het Frits Philips Lyceum-Mavo is ontstaan uit een fusie tussen het Lyceum Bisschop Bekkers en de locatie Broodberglaan van het Christiaan Huygens College. De school wordt een zogenoemde Brainport-school en biedt vier talentrichtingen: Cultuur. Ondernemerschap, Wetenschap en Sport waarbij intensief wordt samengewerkt met bedrijven. De talentrichting Sport werkt daarbij samen met onder anderen voetbaltrainers van PSV en Oranje Zwart.

Voor deze nieuwbouw is in ruime mate gekozen voor oplossingen van Alprokon Aluminium. Voor de brandveiligheid zijn ruim 35 stel toegepast, waaronder de uitvoering 19-1 BRAND, uitvoering 140 en uitvoering 240 toegepast. Voor de geluidswering is gekozen voor de uitvoering 700. Onze uitvoering 82 wordt toegepast in situaties waarbij een passende oplossing nodig was om aan vlucht/paniek te voldoen.

De levering van deze profielen is verzorgd door technisch partner Destil.
Meer informatie over het Frits Philips Lyceum-Mavo is hier terug te vinden.