Gerard Jansen

“Ik bouw graag duurzame relaties op”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Dat is heel verschillend. Ik geef advies, scholing en presentaties. Dat doe ik voor woningcoöperaties en architecten, maar ook voor de ijzerwarenvakhandel. De mensen die ik daarbij ontmoet, kennen allemaal de deurnaald. Maar vaak hebben ze geen idee welke verscheidenheid aan producten wij eigenlijk allemaal hebben. Daarom adviseer ik hen graag over al deze verschillende producten en de toepassing ervan.”

Wat vind je het mooiste aspect van je werk?

“Ik vind het belangrijk om duurzame relaties op te bouwen. Ik kom wel eens ergens omdat de brandweer een bepaalde deur heeft afgekeurd en men niet goed weet hoe nu verder. Dan adviseer ik hen graag over hoe het zou moeten zijn. Dat ze daarna dan nog eens bij me terugkomen omdat ik hen verder heb kunnen helpen, is mooi.”

Welke gebeurtenis is in jouw werkende leven belangrijk geweest?

“Het moment dat er bij Alprokon een heuse buitendienst kwam. Ik was altijd al wel op pad en had leuke relaties opgebouwd. Toen besefte ik dat als ik dat wilde blijven doen, ik binnen Alprokon een andere functie zou moeten bekleden.”

Wat staat er bovenaan je bucket-list?

“Ik zou heel graag naar Borneo reizen om daar de orang-oetans te fotograferen. Dat zijn geweldig fotogenieke dieren. Ik hou erg van fotografie, zowel landschappen als portretten. Ik leg dingen graag vast voor de eeuwigheid.”

Waar loop jij de deur plat?

“Bij de fitness. Dat is echt een way of life voor mij, ik kom er al 16 jaar lang 3 keer per week. Ja, en de woonboulevard, maar dan met frisse tegenzin.”