Hoekbescherming met "rubberbumper"

Het Alprokon hoekbeschermingsprofiel is nu ook leverbaar met een innovatieve energie-absorberende, zwarte rubberbumper! Deze extra "bumper" beperkt beschadigingen aan personen, voertuigen, trolleys, karren, en natuurlijk de hoek zelf! Door het incasserende vermogen van het rubber, wordt directe schade voorkomen. Bij zwaardere objecten, zoals bijvoorbeeld een auto, zal het allereerste contact tussen auto en rubber-bumper alarmerend werken (ook de sensoren reageren eerder), men "voelt" de aanraking.

Door de kamers in het aluminium hoekbeschermingsprofiel ook nog te voorzien van twee inlages ten behoeve van "Glo-Brite" (fotoluminescentie), "Reflection" (reflectie klasse III) of geel-zwarte attentie-markering ontstaat bovendien een tweede functie naast het visueel "waarschuwen"; de hoek wordt een onderdeel van de vluchtroute markering (met Glo-Brite) of als extra attentie-markering (plus bescherming) van pilaren in parkeergarages. Het profiel kan worden gemonteerd met schroeven of met kit.