Eerbetoon aan Oprichter Fred van Herpen


Hetzelfde zien,
maar het zo

zien, zoals nog
niemand het zag.

- Jules Deelder -

 

Fred van Herpen, oprichter en oud-eigenaar van Alprokon Aluminium, is op 85-jarige leeftijd overleden. Zijn creativiteit, kleurrijke persoonlijkheid, scherpe geest, ervaring, betrokkenheid en authentieke kijk op zaken, gaan wij missen.

In het familiebedrijf dat in 1967 werd opgericht, vonden ook broers Joop, Henk en dochter Petra van Herpen hun toekomst. Na vele jaren intensieve samenwerking met Fred, kennisoverdracht en talloze leermomenten zijn wij er trots op zijn levenswerk te mogen voortzetten.
Op zijn pijlers: innovatie, kwaliteit en kennis, bouwen wij verder aan de toekomst!

Volgens Fred was het simpel, als je een product bedenkt dat voor veel mensen een probleem oplost help je iedereen een stap verder. Wat voor de een simpel lijkt is voor de ander niet zo voor de hand liggend, getuige ook de vele patenten die Fred op zijn naam zette. Ooit begon het in een klein kantoortje aan de Noldijk, daar startte hij het bedrijf met de productie en levering van aluminium plaatbewerkingen.

Creatief als hij was bedacht hij vele oplossingen voor praktische problemen, een ervan bleek een gouden greep. Een aluminium sluitsysteem voor dubbele deuren. Het betekende de doorbraak van Alprokon in de bouwwereld. Vele uitvoeringen volgden, steeds meer functionaliteiten werden toegekend aan dit unieke product.

Niet alleen op deurnaalden had Fred creatieve en unieke ingevingen, ook op het gebied van dakranden en uiteindelijk een dakrand valbeveiliging werden patenten geregistreerd. Een nieuwe productgroep was geboren.

Veel van onze medewerkers van het eerste uur werken nog steeds bij Alprokon, inmiddels zit het bedrijf in Barendrecht aan een goed geoutilleerd pand aan de Bremen en werken we met zo’n 30 medewerkers nog steeds in de geest van onze oprichter. We blijven innoveren en op eigenzinnige wijze (en dat is iets anders dan eigenwijs volgens Fred) onze producten vermarkten. Simpele oplossingen bedenken voor soms problemen van alle dag.

Fred van Herpen, 1935 – 2020