Rookwerendheid bij deuren steeds belangrijker

Het ontwerpen van brandveilige gebouwen is een complex samenspel waarbij de norm steeds verandert. Het bouwbesluit wordt per 2022 Bbl, het gebouwontwerp moet natuurlijk nog steeds voldoen aan de vereiste brandcompartimentering, deuren en ramen die kunnen openen aan de NEN-EN 16034. Nieuw in het Bbl is de verwijzing voor nieuwbouw naar de rooknorm NEN-EN 1634-3 die waarschijnlijk al wordt ingevoerd vanaf juni 2021.

Volgt u het nog?

Alprokon wil als kennispartner iedereen in het bouwproces assisteren in het kiezen van de juiste oplossing voor brand- en rookwerende deuren. Een productoplossing is altijd een samenspel van verschillende partijen. Een deurnaald alleen maakt een deur niet brandwerend, maar wel in combinatie met geclassificeerde deuren en hang- en sluitwerk.

Wij testen volgens de meest kritische samenstelling van materialen. Samen kijken we naar het door u gewenste ‘field of application’, wat heeft u nodig? Hierdoor ontstaat ontwerpvrijheid voor de architect en is de toepasbaarheid voor de aannemer breder. Alprokon kan iedereen in het bouwproces voorzien van de juist passende oplossing. En, zoals we vaak zeggen, ons advies is gratis.

Klik hier voor meer voor meer informatie of neem gerust contact met ons op.

sales@alprokon.com - t 0180-205510.