Partner van Architectenweb Awards

De samenwerking met Architectenweb
Als Partner van de Architecten Awards willen wij onderstrepen hoe belangrijk het thema ‘Veiligheid’ binnen de Nederlandse architectuur is. Het ontwerpen van een gebouw begint met het visualiseren van een idee in een schets ontwerp. Hier zijn vooral de visualisering van de ontwerper van belang. Daarbij moet al wel rekening gehouden worden met de vertalen van de wet/norm naar een ontwerp dat voldoet aan de functionele eisen van het gebouw. Een museum heeft andere eisen dan bijvoorbeeld een school of een ziekenhuis.

In het kader van de steeds veranderende eisen blijft het een uitdaging om esthetisch verantwoorde oplossingen toe te passen welke voldoen aan de nieuwste normen. Alprokon Aluminium wil de architect daarbij van dienst zijn door producten te ontwikkelen welke gecertificeerd zijn volgens de nieuwste normen en tegelijk de artistieke vrijheid ondersteunen.

Alprokon helpt architecten om een functioneel ontwerp veilig te maken met oplossingen bij rook- en brandwerende eisen, vlucht en paniek toepassingen en inbraak beveiliging. Als betrouwbare en deskundige partner bieden we voor iedere klant een unieke oplossing die de bouwkundige en persoonlijke veiligheid bevordert.

Alprokon bouwt veiligheid.

De Architectenweb Awards
Binnen de Architectenweb Awards 2021 worden zeven prijzen uitgereikt: Woongebouw van het Jaar, Kantoorgebouw van het Jaar, Schoolgebouw van het Jaar, Zorggebouw van het Jaar, Interieur van het Jaar, Publiek gebouw van het Jaar en, als hoofdprijs, de Architect van het Jaar.

Prijzen in voor architecten relevante categorieën, daar draait het bij de Architectenweb Awards om. De prijzen zijn een initiatief van Architectenweb en haar partners. De hoofdprijs, Architect van het Jaar, is eerder tien jaar lang uitgereikt door de architect Kees van der Hoeven.

De prijzen worden in november uitgereikt tijdens de Architectenweb Awards 2021.
Projecten kunnen gratis ingestuurd worden tot en met 30 juni 2021.

Klik hier voor meer informatie over de Architectenweb Awards.