Richard Snel

“Over 10 jaar kent iedereen Alprokon en weet waar we voor staan”

Hoe ziet een typische werkdag er voor jou uit?

“Iedere werkdag loop ik eerst even door de werkplaats om te kijken of iedereen er is en te horen wat er speelt. Daarna neemt de agenda het over en deze is meestal goed gevuld met allerlei afspraken. Zowel intern als extern, want aan beide kanten wil ik graag voelen wat er gaande is. De (economische) wind kunnen we niet veranderen, we zullen altijd de zeilen moeten blijven verzetten. ‘Never a dull moment’ wordt er ook wel gezegd. Managen is vooruit denken, plannen en vooral aanpassen aan de realiteit. Minstens zo belangrijk in ons mooie familiebedrijf is om alle medewerkers mee te nemen in die constante diversiteit.”

Wat vind je het mooiste aspect van je werk?

“Juist die diversiteit maakt het werk zo afwisselend. We hebben hele mooie producten die Nederland een beetje veiliger maken. De markt is op dit moment aan zoveel verandering onderhevig dat een product alleen niet meer genoeg is. Hoe goed het ook is. Het verhaal wordt steeds belangrijker, de meerwaarde van product en bedrijf. Om daaraan te werken met al mijn collega’s, in welke functie dan ook, maakt mijn werk mooi.”

Wat doe je als je even niet met Alprokon bezig bent?

“Mijn passie is sportvliegen, daar kan ik me in verliezen. Vanaf Rotterdam of Budel Airport het luchtruim in en Nederland van boven bekijken, dat vind ik gaaf. Daarnaast ben ik actief bij de stichting Project Spitfire die een replica Spitfire vliegend houdt in Nederland. Maar voor een rondje golf en aansluitend een goed glas wijn op een terras met mijn vrouw en/of vrienden ben ik ook te porren hoor. Blijf wel een bourgondische Brabander.”

Wat zou jij nooit de deur uit doen?

“Het elektrode lasapparaat van mijn opa, een doorn in het oog van mijn vrouw, maar deze heb ik op jonge leeftijd geërfd van mijn grootvader (jij bent de enige in de familie die kan lassen jongen), verder hou ik van veel mooie dingen maar vind ik herinneringen eigenlijk veel belangrijker dan de materiele zaken.”

Wat staat er boven aan je bucket list?

“Niet zoveel bijzonders, mijn motto is meer, leef vandaag. Wil je echt iets doen, doe het dan. Als ik dan toch iets moet noemen, mijn vaarbewijs want dan heb ik ter land, ter zee en in de lucht compleet, haha. Wat me nog wel heel gaaf lijkt om te doen is een Night VFR vlucht. In het donker vliegen boven Nederland. Nog geen tijd voor gehad.”